Soiuri de cafea: SL28

SL28 este un soi creat în anii ’30 în Kenya, de Scott Agricultural Laboratories, și se numără printre cele mai cunoscute și mai apreciate soiuri africane. Din Kenya s-a răspândit în alte zone ale continentului african și chiar în America Latină.
A fost creat pentru a rezista la secetă dintr-un soi denumit Tanganika Drought Resistant din Tanzania. Genetic face parte din grupul Bourbon. Chiar dacă nu este îngrijit pe perioade lungi de timp, acest soi poate redeveni productiv cu ușurință. În Kenya pot fi găsiți arbuști de peste 70 de ani, care sunt încă productivi.

Este cultivat cu precădere în Kenya, Uganda, Malawi și Zimbabwe.

Plantele de cafea din soiul SL28 sunt înalte, cu boabe mari și productivitate ridicată. Nu este rezistent la bolile obișnuite care afectează plantele de cafea (rugina cafelei, boala bobului de cafea (CBD – Colletotrichum kahawae), nematozi). Poate crește la altitudini medii, dar îi priesc altitudinile mari. Produce fructe în al treilea an de viață. La maturitate, cireșele de cafea sunt roșii.

SL28

 

Profilul gustului – Cafelele din soiul SL28 au un gust fructat distinct (coacăze negre, afine, fructe tropicale), sunt dulci și suculente.

Actualmente, în oferta noastră puteți găsi acest tip de cafea în Congo Kawa Kabuya și în Kenya Kijani Kiboko (în combinație cu soiurile SL34 și Ruiru11).

Sursă: World Coffee Research

 

Adaugă Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *