Milano Coffee Festival

Milano Coffee FestivalÎntre 19 și 21 mai, la Milano, va avea loc primul mare eveniment dedicat cafelei, băutura cea mai populară din Italia: Milano Coffee Festival. Plecând de la ideea că un espresso bun este întotdeauna ocazia perfectă de întâlnire și socializare, Milano Coffee Festival invită publicul să descopere și să aprofundeze originile și secretele cafelei. O experiență care se adresează deopotrivă consumatorilor și pasionaților, prăjitorilor, producătorilor de echipamente și tuturor operatorilor din domeniu.
Festivalul este promovat de Consorzio Promozione Caffè și Ucimac, împreună cu Host Milano Fieramilano și SCA-Specialty Coffee Association, și este organizat de Agenția Sedicieventi, cunoscută pentru târgul Eurochocolate din ultimii 25 de ani.

Printre evenimentele pregătite de organizatori se numără:
Degustarea senzorială – își propune să ofere informații privind câteva noțiuni de bază pentru recunoașterea unei cafele de calitate. Experiența va continua cu Cupping alla brasiliana: gust, miros și culoare, diferențele dintre diverse tipuri de cafele pot fi foarte subtile și pentru a deveni un cup taster este nevoie de multe antrenamente; campioana italiană la cup tasting, Helena Oliveiro, va fi ghidul celor interesați să-și îmbunătățească noțiunile privind degustarea.
L’Espresso perfetto – vor fi dezvăluite câteva secrete care să vă ajute să faceți un espresso perfect, plecând de la câteva reguli simple, dar esențiale. Prin tehnica Latte Art, un cappuccino poate deveni o operă de artă, iar barista – un adevărat artist, gata să dezvăluie trucurile meseriei pentru a transforma micul dejun într-o capodoperă; Latte Art Specialist va aprofunda această tematică într-un eveniment rezervat operatorilor și dedicat obținerii unui cappuccino perfect. Întâlnirea va fi coordonată de Luigi Lupi, exponent de vârf al popularei Latte Art.
How to brew a coffee? – este ocazia ideală pentru a descoperi și aprofunda metodele alternative de preparare a cafelei: V60, Aeropress, Chemex, Clever Dripper, dar și pregătirea unei băuturi de sezon: cold brew. Deschis tuturor vizitatorilor este și laboratorul Barista 2.0: un training multimedia privind profesia de barista, în compania campionului italian Davide Cavaglieri.

Tiramisù Warm Up – un concurs dedicat unuia dintre cele mai îndrăgite deserturi din lume, deschis tuturor pasionaților din domeniul patiseriei. Cei mai talentați vor putea participa la selecțiile pentru Tiramisù World Cup ce va avea loc în noiembrie anul acesta la Treviso, în nordul Italiei. Juriul vafi prezidat de campionul mondial la tiramisù, Andrea Ciccolella.

Sâmbătă și duminică Milano Coffee Festival va avea intrarea gratuită pentru toți vizitatorii. Ziua de luni va fi rezervată, tot gratis, operatorilor din sector, cărora le sunt dedicate câteva întâlniri. L’Analisi del Caffè all’interno delle Torrefazioni  (Analiza cafelei în cadrul prăjitoriilor) pune sub lumina reflectoarelor metodele utilizate în cadrul prăjitoriilor pentru a determina calitatea și caracteristicile cafelei verzi sau prăjite; Espresso di qualità va fi despre pregătirea și oferirea unui espresso impecabil. În plus, cei ce visează să deschidă un coffee shop în Italia pot urmări discuțiile cu Chiara Bergonzi, vicecampioana mondială la Latte Art. Aceasta va vorbi despre ce înseamnă să deschizi o cafenea de calitate excepțională și cum poți deveni un antreprenor de succes.

Printre oaspeții de marcă se va număra și Rubens Gardelli. Cu ocazia evenimentului, vizitatorii vor putea gusta cafeaua cu care a câștigat titlul de cel mai bun prăjitor din lume la campionatul mondial din China 2017.  Sâmbătă, 19 mai, la ora 13, Gardelli va discuta și despre proiectul său din Uganda, Mzungu, în cadrul întâlnirii Mzungu project Uganda: o cafea revoluționară.

Dintre țările producătoare de cafea, și-au anunțat prezența Ecuador, Columbia, Costa Rica, El Salvador, Etiopia, Honduras și Republica Dominicană, cu secțiuni dedicate de cupping.

Unul dintre spațiile expozitive va fi dedicat unui mic muzeu al espressorelor, organizat cu ajutorul MuMAC (unul dintre cele mai mari muzee dedicate espresoarelor).

Programul detaliat al festivalului poate fi descărcat de la adresa:www.milanocoffeefestival.it/programma

Locație: Via Tortona, 54, 20144, Milano, Italia
Program: 19 – 20 mai – 10:00 – 22:00
21 mai – 10:00 – 17:00 (zi rezervată operatorilor profesionali acreditați)
Intrarea este liberă.
Sitewww.milanocoffeefestival.it
Facebook: www.facebook.com/MilanoCoffeeFestival

Adaugă Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *