Trieste Coffee Festival 2018

Trieste Coffee Festival 2018Trieste Coffee Festival 2018, ajuns la a cincea ediție,  se desfășoară anul acesta între 21- 28 octombrie, cu întâlniri în diverse locații din Trieste, care vor implica prăjitori, furnizori de cafea verde, producători, experți din domeniul cafelei, cafenele istorice și baruri noi. Se adreseză tuturor categoriilor de vârstă, cu laboratoare pentru copii, evenimente din lumea cafelei și un campionat local, “CAPO in B”, pentru a alege cel mai bun cappuccino la pahar, băutura preferată a locuitorilor din Trieste.

Evenimente anunțate:

  • Coffee Tour – plimbări  prin Trieste în grupuri ghidate, organizate de asociația Rolling Claps în locurile faimoase legate de lumea cafelei.
  • Laboratorio per bambini – mai multe întâlniri dedicate copiilor despre lumea cafelei.
  • La dimora degli spiriti – un proiect pentru conservarea cafenelelor istorice literare, locuri de întâlnire pentru mari spirite (artiști, intelectuali, gânditori). Se urmărește, de asemenea, înscrierea acestor locuri în Patrimoniul UNESCO.
  • Caffè: salute, piacere e benessere: profesioniști iluștri din domeniu vor discuta despre beneficiile cafelei, atât din punct de vedere fiziologic, cât și senzorial.
  • Prezentarea volumului Tieste, città del caffè, de Andrej Godina.
  • Finala competiției locale “Capo in B”: o întrecere între barista din Trieste pentru cel mai bun “cappuccino la pahar”(cappuccino in bicchiere), una din cafelele cele mai consumate din oraș. Membrii juriului vor analiza aspectul vizual și proporția cafea – lapte frotat, băuturile trebuind să fie realizate în 5 minute.

Locația principalăPalazzo Gopcevich, Via Gioacchino Rossini, 4, 34121 Trieste TS
Program: 21-28 octombrie 2018
Sitewww.triestecoffeefestival.it
Facebookwww.facebook.com/triestecoffeefestival

Adaugă Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *