Sigep 2018 – Rimini, Italia

Sigep 2018

Sigep, eveniment ajuns la a XXXIX-a ediție, este unul dintre cele mai renumite târguri internaționale ce reunește reprezentanți din lumea cafelei, gelateriei, patiseriei și brutăriei artizanale. Este dedicat operatorilor profesioniști din întreaga lume.
Este o expoziție impresionantă, care anticipează tendințele și inovațiile din cele patru filiere în ceea ce privește materii prime, ingrediente, utilaje, echipamente, mobilier și servicii. Este și un show mondial care premiază talentele, investește în noile generații, duce excelența italiană în lume și aduce excelența internațională în Italia. Vor fi organizate câteva concursuri foarte așteptate: Cupa Mondială a Gelateriei, Campionatul Mondial de Patiserie Feminina “Pastry Queen” și Campionatele naționale de roasting și barista.
Anul acesta vor fi prezenți participanți din 40 de țări.

În domeniul cafelei, printre evenimentele anunțate se numără:

Sensory Academy – Grupul Conferenza delle accademie dei Narratori del gusto va fi Sigep 2018prezent la Sigep pentru a realiza o insulă senzorială captivantă, unde specialiștii gustului și al poveștilor vor realiza jocuri senzoriale și seminarii de formare în domeniu. Insula va avea două zone: una dedicată în principal jocurilor interactive și alta dedicată testării senzoriale de produse.
SCA Brew Bar –
De la Sigep nu puteau sa lipsească tocmai zonele dedicate degustării cafelei: în aria în care se vor desfășura campionatele de cafea, vor exista un Espresso Bar, dedicat cafelei extrase cu metoda expresso, dar și un Brew Bar, unde va putea fi degustată cafea extrasă cu metodele pourover, chemex, aeropress sau french press.
Campionatele naționale de barista si roasting, valide pentru mondialele din 2018.
Barista & Farmer –  www.baristafarmer.com – primul talent show dedicat lumii cafelei de specialitate. Un proiect inovativ, care promovează cultura cafelei, de la culesul de pe plantațiile din țările de origine, la prelucrarea boabelor cu diverse tehnologii și până la experiența degustării și consumului. Timp de zece zile, zece pasionați din lumea cafelei vor putea să se pună în pielea culegătorilor, lucrând la o fermă producătoare de cafea. Se vor trezi la răsărit pentru a culege cireșe de cafea, iar după-amiezile le vor petrece la Academia Barista&Famer, unde vor fi instruiți de unii dintre cei mai mari profestioniști din domeniu. Finaliștii Barista &Farmer au fost selecționați în cadrul World Barista Championship din decembrie 2017, de la Seul.
Borșura cu detaliile Sigep 2018 poate fi decărcată de pe site-ul oficial.

Datele de desfășurare: 20 – 24 ianuarie 2018
Locație: Fiera di Rimini, Expo Centre – Via Emilia, 155, 47921 Rimini RN, Italia
Prețul unui bilet este de 55 euro (49 euro dacă este achiziționat online).
Program de vizitare: 20 – 23 ianuarie – între 9:30 – 18:00; 24 ianuarie: 9:30 – 15:00
Sitewww.sigep.it
Facebookwww.facebook.com/SigepRimini

Site-ul turistic al orașului Rimini: www.riminiturismo.it

Adaugă Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *